Cautare

1420 de rezultate pentru "aci alba iulia" (2.98 secunde)
In 1595, la Alba Iulia, o delegatie munteana condusa de mitropolitul Eftimie semneaza un act de supunere similar celui intocmit de moldoveni.
Alba Iulia trebuie sa ramana pentru copiii nostri, si pentru copiii copiilor nostri, ca un loc de pelerinaj la Cetatea Natiunii Romane unde sa poata respira o farama de istorie, sa fie mandri ca sunt romani si sa inteleaga sacrificiile strabuniilor.
Dupa ce a castigat batalia de la Selimbar (octombie 1599), si-a facut intrarea triumfala in Alba Iulia. In mai 1600, a castigat batalia de la Bacau si a devenit singurul stapanitor al Moldovei.
- dinspre Piata Alba Iulia: prin bd. Unirii - bd. I. C. Bratianu - Splaiul Independentei - Pod B. P. Hasdeu - str.
- dinspre Piata Alba Iulia: prin bd. Unirii â€" bd. I.C. Bratianu â€" Splaiul Independentei â€" Pod B.P.
In Alba Iulia, una dintre cele mai bune scoli ii poarta numele marelui poet, Scoala Generala Nr.7 Mihai Eminescu, iar pe Aleea Scriitorilor sta la loc de cinste bustul acestuia.
Primul pas important pe calea infaptuirii statului national unitar roman a fost facut la 24 Ianuarie 1859, dar Marea Unire a avut loc in 1918 in Alba Iulia.
Ma tem ca nu, pentru ca, daca ar fi sa ne intereseze, am fi reusit sa finalizam, in 25 de ani de la lansarea proiectului, Monumentul Unirii de la Alba Iulia.
Nicolae Furdui Iancu, Paula Seling, K1 si grupul Crai Nou din Alba Iulia, dar si actorii Vlad Radescu, Mihaela Radescu si Sorin Francu.
In zilele de 18-20 septembrie 2018, la Centrul Jakab Antal din Sumuleu Ciuc, a avut loc sesiunea plenara a Conferintei Episcopilor din Romania (CER), eveniment gazduit de Arhiepiscopia Romano-Catolica de Alba Iulia.
- Octavian Barbosa - Dictionarul artistilor plastici contemporani - Ed.Meridiane, 1976 - Mircea Deac- LEXICON Pictori, sculptori si desenatori din Romania secolele XV-XX, 2008 - Cornel Tatai-Balta - Marea si Mica Roma in viziunea lui Teodor Raducan, Editura Altip din Alba Iulia, 2008 - Victoria Anghelescu - Culoarea, personajul principal, in Adevarul literar si artistic 22 oct.
In 1989, se aflau in faze incipiente de concepere sau chiar realizare Monumentul Unirii care trebuia ridicat in Piata Bucur Obor (pentru care aici s-a construit la mijlocul anilor 1980 si o macheta la scara naturala), Monumentul Victoria Socialismului in Piata Alba Iulia si Monumentul Independentei, pentru care in Piata Romana se executase deja un soclu circular din beton armat, demolat la mijlocul anilor '90.
membru de onoare al unor Asociatii de Scriitori (Muntenegru, Republica Macedonia, Canada), vicepresedinte al Congresului Spiritualitatii Romanesti (Alba Iulia - unde se intalnesc, anual, reprezentantii comunitatii romanesti din toata lumea);
In prezent, programul se deruleaza in: Alba Iulia, Baraolt, Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Sfantu Gheorghe, Sibiu, Timisoara si Tirgu-Mures.
42 (langa strada Delea Noua/Piata Alba Iulia). Activitatile sunt specifice copiilor cu varste cuprinse intre 8 si 12 ani.
42 (langa strada Delea Noua/Piata Alba Iulia). Pentru duminica pregatim povestea Acceleratul de primavara, dupa George Toparceanu - o poveste din natura, despre 3 pasari si un pui de fag a caror viata linistita este tulburata de trecerea unui tren.
Mai intai li s-a spus ca nu mai pot preda daca nu urmeaza studii universitare pentru a deveni profesori, apoi li s-a cerut sa-si echivaleze studiile prin obtinerea unui atestat de echivalare, iar dupa ce si-au intocmit dosarele si le-au trimis la inspectoratele scolare, unele universitati le-au respins acordarea atestatului pe varii motive (lipsa foii matricole, insuficienta creditelor etc.) Este si cazul invatatorilor si educatoarelor din Judetul Valcea carora, din 40 de dosare au fost respinse 36 de catre Universitatea "1 Decembrie" din Alba Iulia.
In data de 12 Octombrie, in anul 1918, in casa patriotului roman Aurel Lazar, se semna Declaratia de la Oradea, documentul care a deschis calea catre convocarea Marii Adunari Nationale de la Alba Iulia, din 1 Decembrie 1918.
Pe pietrele de bolta ale Arcului de Triumf sunt inscrise bataliile decisive din primul razboi mondial (Marasesti, Oituz) iar pe fatadele laterale sunt inscrise proclamatiile regelui Ferdinand catre popor cand tara a intrat in primul razboi mondial si cea de la Alba Iulia cu prilejul incoronarii.
Oricum, asa cum medicul Zamfir a relatat, el nu doar ca avea activat sistemul GPS, dar a si livrat diferitelor autoritati cu care a vorbit datele geografice GPS asa cum le primea de la satelit - acest aspect fiind de cercetat de catre procurorii PCA Alba Iulia care trebuie sa stabileasca cine raspunde pentru necomunicarea echipelor mobilizate in teren (peste 100 de politisti) a coordonatelor livrate de supravietuitori.
google-analytics.com